Posel in osebna rast

Vsak uspešen poslovnež vam bo znal povedati, da je osebna rast za posel izjemnega pomena. Seveda ne zgolj za posel, saj med tem rastemo tudi kot človek, torej na osebni ravni. Tokrat se bomo dotaknili osebne rasti prav iz te perspektive.

Uspešno podjetje potrebuje uspešnega podjetnika, ki ga vodi. Tak podjetnik pa mora biti nadvse odprt, znati mora gledati izven priučenih okvirjev in se določenih rešitev domisliti sam. V iskanju rešitev pa prehoditi določeno pot, na kateri se nauči marsikaj novega. Tako iz dobrih kot tudi iz slabih izkušenj.

Medsebojni odnosi

Tako kot doma so medsebojni odnosi seveda pomembni tudi na poslovnem področju. Gre za način komuniciranja na posebnem nivoju, s katerim boste svoji okolici sporočali, da vam lahko zaupa. Da lahko in tudi da se izplača. V te odnose je seveda zajeta še poslovna komunikacija, ki mora biti nekoliko prirejena in ne vedno enaka osebni.

Poslovna komunikacija
Ustrezna poslovna komunikacija za dobre medsebojne odnose in zaupanje.

Ko boste enkrat ustvarili kvalitetne medsebojne odnose s sodelavci, poslovnimi partnerji in strankami, boste lahko rekli, da ste pokrili pomemben del na poti do uspešnega poslovanja. Dobri medsebojni odnosi namreč krepijo zaupanje in povečujejo produktivnost.

Več in bolje

Ko boste enkrat osvojili določeno znanje, ki pomembno vpliva na vaš posel, ga boste morali še procesirati. Poslovnež, ki doseže točko, ko prične v popolnosti zaupati sebi, svojim sposobnostim, lahko dela več in bolje. S tem, ko to počne, pa sporoča tudi drugim, kako se pravilno lotiti zadev.

Povečali boste mirnost v sebi, ta bo vplivala na vaše zdravje in počutje, obenem pa pozitivno delovala tudi na vaše delovno okolje. To se bo odrazilo tako v vašem podjetju kot tudi na sestankih s partnerji in strankami, konec koncev pa tudi na trgu.

Manj napak

Ko boste kot oseba in poslovnež osebno rasli, boste postali manj dovzetni za negativne vplive okolice, to pa bo privedlo do manj napak, ki izzovejo stresne trenutke. V tem pogledu se bo najbolje zazreti vase, morda meditirati in razčistiti pri sebi, kaj je tisto, kar vas navdihuje in kakšni so zares vaši končni cilji.

Meditacija med delom
Vzemite čas za sprostitev in v miru razmislite o pomembnih ciljih.

S temi mislimi boste kasneje z lahkoto potrdili vsako vprašanje, ki se vam bo med delom porodilo v glavi. Odgovori bodo ustrezni in, kar je zelo pomembno, hitrejši. Ne boste več dvomili vase ali v svoje sposobnosti. Poslovanje bo teklo tekoče in brez napak.

Osebna rast za popravljanje slabih vzorcev

Če boste v svojem poslovnem življenju ves čas osebnostno rasli, bodo s to rastjo prihajala tudi nova znanja in zavedanja, kaj vse zmorete. Pa ne le to. Nenadoma vam bo kristalno jasno, da ste bili v preteklosti žrtev svojih slabih navad ali vzorcev.

Navadno so ti vzorci privzgojeni, ali pa se razvijejo skozi leta odraščanja in se jih je težko znebiti. Ko pa se človek enkrat poglobi vase in prične iskati odgovore na globoka vprašanja, prične tudi hitro rasti in spreminjati slabe vzorce. Nenadoma se pojavi čistejša slika in novo zavedanje prekrije stare škodljive navade.

ZES.si

Se že dolgo časa trudite, da bi bili v svojem poslu uspešnejši, vendar vam to nikakor ne uspeva? Na spletnem portalu ZES.si boste našli številne ideje, nasvete in vodiče, kako se finančno osamosvojiti, kako zaslužiti s pomočjo interneta in kako preudarno ravnati z denarjem.

Related Articles