5 napak pri investiranju v kriptovalute

Kriptovalute so udarile z vso silo in v nas prebudile precej pustolovskega duha. Zakaj pustolovskega? Zato, ker smo se nenadoma pripravljeni podati na sila nevarno pot vlaganja denarja v nekaj, za kar nismo povsem prepričani, da bo prineslo dobiček.

Še več. Kaj lahko se pripeti, da bomo utrpeli precejšnje finančne posledice. Seveda pa to še ne pomeni, da vlaganje v kriptovalute ni smiselno. Zagotovo je, a pod kakšnimi pogoji? Potrebnega je kar nekaj znanja in informacij s tega področja, sicer se lahko še kako hitro opečemo. In katere so najpogostejše napake pri investiranju v kriptovalute?

1. Nepoznavanje kripto sveta

Prva od večjih napak pri vlaganju denarja v kriptovalute je vsekakor nepoznavanje tega sveta in še bolj nepoznavanje posameznih kriptovalut. Ni vse v Bitcoinu, pa tudi ne v kakšni drugi kriptovaluti, ki je v določenem obdobju pretresla trg.

Preden vložimo nekaj denarja v to panogo, je potrebno nabrati veliko informacij in se šele nato odločiti, ali bomo (in koliko) vložili v posamezno kriptovaluto. Dejstvo je, da se med seboj zelo razlikujejo, prav tako pa je ogromno različnih in vsaka zase ponujajo nekaj mamljivega, a po drugi strani neznanega.

2. Previsoki vložki

Enako kot to velja za vlaganje na borzi in nakupovanje vrednostnih papirjev, velja tudi za trg kriptovalut. Ne vlagajte denarja, ki si ga ne morete privoščiti izgubiti. Torej, v kriptovalute vložite le toliko, kolikor ste pripravljeni »odpisati«, takoj ko boste nakup opravili.

Nikar vanje ne vlagajte svojih prihrankov za hišo ali stanovanje. Vsekakor pa naštetega ne prodajajte za to, da bi kupili kriptovalute. Enako velja za avtomobile in druge vrednejše reči.

3. Prepozna akcija

Tako kot vsaka naložba je tudi naložba v kriptovaluto lahko terminsko bolj ali manj ugodna. Najslabša poteza bi bila vsekakor, če bi neko kriptovaluto opazovali, se navduševali ob njeni strmi rasti ter se odločili za nakup, ko bi se vam zdelo, da je dosegla zavidljive številke.

V kriptovaluto se splača vložiti takrat, ko je ta na pričetku predvidenega vzpona. Najbolj izkušeni mački s tega področja vedno vedo, ali je še kaj prostora za rast ali pa bo vse skupaj obmirovalo, morda šlo celo še navzdol.

4. Vlaganje preko nepreverjenih kanalov

Preden se lotite trgovanja s kriptovalutami, vedno preverite kanal, preko katerega boste vlagali, oziroma preverite aplikacijo, ki vas je pritegnila. Namenski forumi vam bodo dali vedno dovolj informacij, da se boste poučili o tem, katere so zaupanja vredne in katere morda nekoliko manj.

5. Nizka cena, velika priložnost?

Nikakor ne! Nikoli ne vlagajte v kriptovaluto zgolj zato, ker je še na začetku in je njena cena nizka. Najprej preverite, kakšen je njen načrt, na katero področje cilja in kakšna tehnologija stoji za njo. Če je nekaj poceni, še ne pomeni, da bo zraslo. Ostanite zbrani in se informirajte, preden se pripeti, da bi izgubili svoj vložek.

ZES.si

Se že dolgo časa trudite, da bi bili v svojem poslu uspešnejši, vendar vam to nikakor ne uspeva? Na spletnem portalu ZES.si boste našli številne ideje, nasvete in vodiče, kako se finančno osamosvojiti, kako zaslužiti s pomočjo interneta in kako preudarno ravnati z denarjem.

Related Articles