Kako do samokopirnih blokov po meri?

Ste med tistimi, ki vedo, kaj so samokopirni bloki, in jih redno potrebujete pri svojem poslovanju? Potem se zavedate, kako pomembno je, da so ti izdelani po meri in nosijo vse potrebne podatke. Prav tako pa vedno potrebujete tudi kvalitetne kopije.

Ni namreč vseeno, ali stranka prejme nerazločen izpis ali pa takšen ostane celo vam za hrambo v arhivu. Tem težavam se najenostavneje izognete tako, da naročite tisk samokopirnih blokov po meri, za katere boste vedno prepričani, da bodo odigrali svojo vlogo tako, kot je treba.

Naročite tisk po meri

Ena od najboljših rešitev za to, da bodo vaši samokopirni bloki natančno takšni, kot ste si želeli, je naročilo tiskanja po meri. V podjetju S-GRAF d.o.o. ponujajo svojim strankam prav to. In če se vam zdi morda na prvi pogled zapleteno, pa boste hitro ugotovili, da je vse prej kot to.

Samokopirni blok A4
Samokopirni blok A4 (100-listni) — S-GRAF d.o.o.

Da zapleteno postane enostavno, poskrbi vmesnik oziroma orodje na spletni strani, kjer boste naročilo oddali. Na začetku boste izbrali velikost 100 listnih samokopirnih blokov (A4, A5, A6), v naslednjem koraku pa z nekaj kliki uredili vse ostalo.

Več izbire je boljše

Tako kot je to na vseh področjih, velja tudi za tisk omenjenih blokov, da je dobro imeti na izbiro več možnosti kot manj. Tako boste denimo lahko izbrali vse osnovne reči, kot tudi opcijo vezave. Samokopirni bloki so namreč lahko lepljeni zgoraj ali levo, odvisno od vaših želja.

Samokopirni blok A5
Samokopirni blok A5 (100-listni) — S-GRAF d.o.o.

Za tiste, ki se morda šele srečujete s samokopirnimi bloki, povejmo, da delujejo tako, da se pod pritiskom pisala na prvem listu, pod njim ustvarjajo originalu enake kopije. Koliko teh želite, je odvisno od vas, zato je potrebno pri tem uporabiti priložen kartonček, ki se ga vstavi med liste.

Kje vse se uporabljajo?

Uporaba samokopirnih blokov je precej raznovrstna, saj se uporabljajo v podjetjih, ki se ukvarjajo z različnimi dejavnostmi. V večini primerov gre za izdajo računov, dobavnic in prevzemnic. Se pa z njihovo pomočjo kreirajo tudi različni zapisniki in druga potrdila.

Samokopirni blok A6
Samokopirni blok A6 (100-listni) — S-GRAF d.o.o.

Pomembno je, da so kopije originala dovolj kvalitetne in berljive tudi kasneje po določenem obdobju hranjenja. Na takšnih blokih se navadno nahajajo obrazci, zato je zelo pomembno, da je odtis na vsakem listu popolnoma natančen in podatki v obrazcu tam, kjer morajo biti.

Način trganja listov

Morda ste doslej menili, da je način trganja listov v samokopirnih blokih vedno enak, a temu ni tako. Kot prvo je trganje seveda odvisno od načina lepljenja. Če je blok lepljen zgoraj, potem se listi trgajo od vrha, v kolikor gre za lepljenje levo, potem se listi trgajo s strani.

A tudi to še ni vse. Posebej lahko naročite denimo še luknjanje, pri čemer boste imeli v listih pripravljeni 2 luknji za kasnejše praktično spenjanje dokumentov. Na željo lahko strani tudi oštevilčite ali pa naročite perforacijo določenega števila listov. To pomeni, da se bodo perforirani listi trgali iz bloka, drugi pa bodo tam ostali.

Velja si zapomniti, da je podjetje vedno odvisno od prav vsakega kamenčka v mozaiku končnega uspeha. Tudi samokopirni bloki in ostali tiskani materiali so vsekakor del tega.

ZES.si

Se že dolgo časa trudite, da bi bili v svojem poslu uspešnejši, vendar vam to nikakor ne uspeva? Na spletnem portalu ZES.si boste našli številne ideje, nasvete in vodiče, kako se finančno osamosvojiti, kako zaslužiti s pomočjo interneta in kako preudarno ravnati z denarjem.

Related Articles