Z bloganjem do finančne neodvisnosti

Bloganje je za nekatere hobi, za druge predstavlja posel. Če radi pišete in izražate svoje mnenje, potem bloganje zagotovo ni le izguba časa, temveč je lahko tudi vir zaslužka. Pri nas je profesionalnih blogerjev malo, veliko pa jih spletni dnevnik piše kot dodatek k rednemu delu. Bi radi tudi vi kaj zaslužili ali nekoč bloganje celo spremenili v svoj edini posel? Potem je potrebno razmisliti, kako vam to lahko kar najbolje uspe.

Kako se lotiti bloganja?

Preden pričnete pisati, morate najti svojo vsebino. Boste pisali o tistem, kar je vaša največja strast, o tistem, kar verjetno najbolj zanima uporabnike spleta in kar vam bo zagotovilo največ bralcev, ali o tistem, pri čemer si lahko že na prvo žogo zagotovite zaslužek?

Blog

Najbolje je najti kombinacijo, kajti zagotovo ni nikomur v interesu pisati o nečem, kar ga sploh ne veseli, pa četudi kakšno podjetje za to takoj ponudi nekaj malega denarja. Prav tako velja razmisliti o tem, ali boste blogali v slovenskem ali v tujem jeziku. Dejstvo je namreč, da pisanje v angleščini gotovo prinaša več bralcev, po drugi strani pa je tudi konkurenca večja in se je težje uveljaviti. Da sploh ne govorimo o tem, da morda potem nismo zanimivi za slovenska podjetja, ki bi tu in tam dala kakšen evro ali poslala kak brezplačen vzorec za promocijo.

Kako lahko z bloganjem zaslužite?

Prvo merilo, ki ga moramo izpolniti, da lahko sploh pomislimo na zaslužek, je seveda lepo število bralcev. Od tega, koliko ljudi prebira blog, je odvisno, koliko lahko zaslužimo.

In na kakšen način lahko bloganje prinese denar?

Zaslužek z bloganjemPrva možnost so oglasni prostori znotraj samega bloga. Druga možnost so tako imenovani partnerski programi – kadar bralci prek vaše strani dostopajo do prodajnih strani, kjer opravijo nakup, dobite odstotke od prodaje. Tretja možnost je, da vam plačajo za predstavitev ali oceno nekega izdelka ali storitve (če seveda veljate za usposobljene oziroma vas imajo bralci pri tem za relevantne). Najde se še veliko drugih načinov, če le izberete pravo tematiko in si zagotovite dovolj bralcev.

Bloganje torej vsekakor lahko prinese zaslužek, celo finančno neodvisnost, lahko pa je tudi posel, ki vam razkrije marsikaj novega in vas celo popelje daleč v svet.

Več o služenju denarja z bloganjem si lahko preberete na: https://omar.si/razlogi-za-blog

ZES.si

Se že dolgo časa trudite, da bi bili v svojem poslu uspešnejši, vendar vam to nikakor ne uspeva? Na spletnem portalu ZES.si boste našli številne ideje, nasvete in vodiče, kako se finančno osamosvojiti, kako zaslužiti s pomočjo interneta in kako preudarno ravnati z denarjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja